13.04. JG12 lõpukell

Loomise kuupäev 20.04.2018

12. lend alustab õhkutõusu

13. aprillil toimus Jõhvi Gümnaasiumis 12. lennu lõpukell, millest oli võimalus osa saada kogu kooliperel ja meie rõõmuks tulid üritust vaatama ka paljud lapsevanemad ja sõbrad.
"Your wings already exist. All you have to do is fly."
Nende sõnadega julgustab 11. lend abituriente enne eksameid. 

 

Artjom Danilovi (11.d) kõne kõlas nii:

Kallid lõpetajad!

Ma tahan teile ühte lugu jutustada.

Tuleb üks kord õpilane õpetaja juurde ja küsib: Ütle õpetaja, kui kaua ma pean õppima ja töötama, et maailma tundma õppida? Õpetaja vastas temale: Kümme aastat.  Siis õpilane kohe küsis. Aga kui ma töötan veel paremini ja usinamini? Siis kaksümmend, vastas õpetaja. Aga kui töötada nii, nagu see oleks mu viimane päev? Siis juba kolmkümmend.

"Kuidas see nii saab olla, mis on selle loogika?" küsis õpilane. Õpetaja põhjendas: "Kui üks silm vaatab eesmärgi poole, siis teine silm vaatab jalgade ette."

Selle loo moraal on see, et teadmised ja kogemus ei ole kiirelt kasvav vili. Elu ei saa jagada elu ettevalmistuseks ja elamiseks. Elu ongi elu esimesest hetkest viimase päevani. Elu on tee, millel on nii augud kui konarused, nendeks ei saa kuidagi valmistuda, ega neid vältida elus ei saa, kõik peab toimuma oma teed pidi.

Selleks, et teie elu läheks õiges suunas, teie õpetajad juhendasid ja motiveerisid teid, mitte ainult viimase kolme aasta jooksul, aga kogu elu. Järgmises teie elu etapis, te kasutate kõike seda, mida olete õppinud ja pean ma silmas mitte ainult teoreeme ja valemeid, vaid ka usinust, oskust töötada meeskonnas, oskus väljendada oma mõtteid nii, et sind kuulatakse ja kuuldakse. Kool on koht, mis teeb lapsest inimese, isiksuse. Kõik, mis teiega hakkab toimuma edaspidi, sõltub nüüd ainult teist ja sellest, mis tee te valite. Mõelge selle peale, kes on selle tee vundamendi üles ehitanud.

Kas te mäletate kelleks te tahtsite lapsepõlves saada? Keegi tahtis saada juristiks, keegi printsessiks,  keegi astronaudiks või presidendiks.

Ma ise mäletan, et kui ma käisin lasteaias, siis üks kord mind üllatas, kui palju nuppe on autos, mis viis prügi minu hoovist ära ja minus tekkis suur soov ja elu unistus seda autot juhtima õppima.

Teid ootab ees kõige tähtsam osa, kõige tähtsam otsus, see millest oleneb, kelleks te saate, millega te hakkate tegelema oma elu jooksul. Mis firmat avada, kuidas rikkaks saada, milline panus maailmale anda, millist auhinda võita.

Ärge raisake oma elu kellegi teise elu elamiseks, kellegi teise auhindade saamiseks. Tehke seda mida ise tahate, kuna kõik meie oleme oma tuleviku arhitektid. Teie tiivad on juba välja kujunenud, ainuke asi, mis on teha jäänud, on lennata. Nii et tuult tiibadesse!


 

Vaata pilte lõpukellast:
Allan Vool´i pildigaleriilink opens on new page 
Kristiina Ragni pildigaleriilink opens on new page


Kadri Kivirand
JG12 lennujuhendaja, huvitegevuse koordinaator

Viimati muudetud 20.04.2018.